Sunday, July 02, 2006

Bullbak på g....

De här bullarna är både nyttiga, goda och smarta....gör dem dagen innan, låt de jäsa i kylen över natten och grädda dem på morgonen till frukosten!

Ingredienser

25 g jäst
2 dl vatten
1 dl kesella
1 tsk salt
1 dl dinkelmjöl
2 msk flytande margarin
ca 7 dl vetemjöl
uppvispat ägg och vallmofrön

Gör så här

Blanda jäst, kesella och vatten. När jästen lösts upp blandas dinkelmjölet in och sedan häller man på vetemjölet. Arbeta sedan degen smidig antingen med hjälp av maskin, ca 5 minuter, eller för hand, ca 10 minuter.
Forma sedan degen till ca 10-12 bullar och lägg upp dem på bakplåtspapper, täck med bakduk och låt jäsa i kylskåpet över natten.
När morgonen nalkas sätter man ugnen på 225 grader, penslar bullarna med ägg och strör över vallmofröna, sedan är det bara att grädda bullarna ca 10 minuter och njuta av nybakta bullar på morgonen!