Monday, June 26, 2006

Mamma Bodils chokladkaka

Denna chokladkakan älskar jag, är inte speciellt kakglad annars men den här slukar jag mer än gärna....

Ingredienser

2 ägg
3 dl socker
100 g smör
1.5 dl mjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt

Gör så här

Smält smöret och vispa ihop äggen och sockret till en lagom porös blandning. Låt smöret anta rumstemperatur och häll sedan ner det i ägg och sockerblandningen.

Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i ägg/sockerblandningen, använd gärna sil när du häller ner dem så slipper du klumpar i röran.

Häll sedan ner smeten i en välsmord och skorpmjölad rund form som sätts in i en 175 grader varm ugn i ca 30-35 minuter.

Servera gärna med vispad grädde och skivade jordgubbar.