Thursday, June 22, 2006

Meloncooler och fruktsallad med kesellakräm

En het dag är det inte så dumt att kyla ner sig med denna goda dryck och en smarrig fruktsallad.

Meloncooler

2 msk honung
1 flaska sodavatten
0,5 flaska fruktsoda
1 honungsmelon
isbitar

Kärna ur melonen och hacka fruktköttet i tärningar, ca 1 cm stora. Lägg melontärningarna tillsammans med honung och isbitar i en stor kanna och fyll på med fruktsodan och sodavattnet. Rör runt o låt det blandas väl.

Fruktsallad med kesellakräm

4 portioner

4 apelsiner
2 bananer
300 g jordgubbar
1 dl apelsinjuice
1 msk honung

Skär apelsinerna i tunna skivor, halvera jordgubbarna och skiva bananerna. Blanda allt ihop i en skål. Rör sedan ut honungen i apelsinjuicen och häll blandningen över fruktsalladen.

Kesellakräm

4 portioner

2dl kesella
1 dl apelsinjuice
2 msk farinsocker
1/2 tsk kanel

Blanda alla ingredienserna till en kräm och servera till fruktsalladen.